Page 7 - Aygaz Dünyası - Sayı:55
P. 7
Bunlara dikkat!
• Maske, el hijyeni ve sosyal mesafeye uygun • Masa ve mouse, klavye gibi eşyaları her gün
davranalım. kolonyayla sildikten sonra kullanmaya başlayalım.
• Mümkün olduğunca asansör yerine merdivenleri • Doğal havalandırma için tüm gün camları açık tutalım.
kullanalım. • Servislerde her gün aynı koltuğa oturalım, mutlaka
• Asansör düğmelerine basmadan önce ellerimizi maske takalım.
dezenfekte edelim ve düğmelere kağıt mendille • Zorunlu olmayan hiçbir kişisel kargoyu iş yerimize 5
basalım. yönlendirmeyelim.
• Masalarımızdaki gerekli olmayan eşyaları kaldıralım.
iki kişiyle sınırlandırıldı. Asansör kendi bardaklarını kullanmaya ra dikkat çekildi. Ortak alanların
düğmelerine basmadan önce yönlendirildi. gün içinde temizlik sıklığı artırıldı.
ellerin dezenfekte edilmesi ve Cuma akşamları tüm alanların
düğmelere kağıt mendille basıl- Yemekhanede: Yemekhane kulla- sisleme sistemiyle dezenfekte
masının önemine dikkat çekildi. nımı, kalabalığı önleyecek şekil- edilmesi sağlandı. Su sebilleri kul-
de planlandı. Yemek saatleri 20 lanıma kapatıldı ve katlara kapalı
Çalışma alanında: Genel Mü- dakikayla sınırlı tutuldu. Yemek- içecekler bırakıldı.
dürlük binası, yüzde 100 taze hanede maske, el hijyeni ve sosyal
hava sistemiyle havalandırılmaya mesafeye uygun davranmanın ve Servislerde: Servis yolcu sayıları
başlandı; plazalardan farklı olarak yemek saatlerine uygun hareket azaltıldı. Araçlara yedek maskeler
binanın camlarının açılabilmesi etmenin önemine dikkat çekildi. ve el dezenfektanları yerleştirildi.
avantaj sağladı. Ofisler ve masalar Ayrıca yemek aralarında masa ve Ayrıca tüm servislerin her akşam
her akşam dezenfektan malze- sandalyelerin dezenfektasyonu dezenfektasyonu sağlandı.
melerle temizlenmeye başlandı. sağlandı.
Ayrıca çay ve kahve servisleri de
unutulmadı; çalışanların sağlığının Ortak alanlarda: Gerekli alanlara
korunması için servislerde herkes koyulan yönlendirmelerle kuralla-