Page 14 - Aygaz Dünyası - Sayı:55
P. 14
DOSYA
HAZİRAN 2020
Pürsu, dünyanın en prestijli kuruluşlarından Uluslararası
Tat ve Kalite Enstitüsü tarafından ödüllendirildi.
Pürsu’nun tüm ürünleri Uluslararası Tat ve Kalite
Enstitüsü’nün prestijli şef ve sömeliyeleri tarafından
yapılan 2020 kör tadım testlerinde Üstün Lezzet
Ödülü’ne layık görüldü.
TUĞBA YILMAZ | SU ÜRETİM VE KONTROL SORUMLUSU
Üretimin başından yani kaynaktan başlayarak dolum sonrası tesisten çıkan son ürüne ve bu ürünün müşterilere ulaşmasına
kadarki tüm süreçlerde ürünü takip ediyoruz. Burada süreç nasıl işliyor? Haftada bir su kaynaklarının temizliğinin yanı sıra,
pH, iletkenlik ve debi kontrolleri yapıyoruz. Kaynaktan hijyenik isale hatlarıyla tesise gelen su, 200’er tonluk depolarımıza
doluyor. Yine laboratuvarımızda görevli su kontrol sorumlumuz tarafından her sabah suyun pH, iletkenlik ve bulanıklık
12 kontrolleri yapılıyor, analizler sonucu onay verirsek dolum süreci başlıyor. Ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın bizden istediği nitrat,
nitrit, amonyum ve mikrobiyolojik analizler gibi parametreler var. İlave olarak suda bromat miktarı çok önemlidir. Bromat
ölçümlerinin yapılabildiği tek cihaz olan iyon kromotografi cihazı ciddi bir yatırım yapılarak laboratuvarımıza alındı. Bu
sayede bromat ile birlikte nitrit ve nitrat analizleri de yapıyoruz. Suyun analizleri dışında ham maddelerin analizleri,
alternatif tedarikçi firma denemeleri, hat yıkamaları, doküman belgelendirme gibi süreçlerle ilgileniyorum.
KALİTE KONTROLLERİ
Bir ürünün üzerindeki Pürsu markası, onun güvenle tüketilebile-
ceğinin ve ürünlerin nihai tüketiciye ulaşana kadar ilgili tüm yasal BORA TAŞELİ
mevzuatlara uyulduğunun teminatıdır. Bal Kaynak Su’da labo- SU KALİTE
ratuvar ve ürün kalite sorumluları tarafından yapılan kontroller,
kaynağından başlıyor. Kaynaktan alınan numuneler fabrikadaki YÖNETİCİSİ
laboratuvarda analiz ediliyor. Suyun değerleri ve mikrobiyolojik Kaynağından doğal şekilde
parametreleri takip altında tutuluyor. Su kaynaktan fabrikaya çıkan suyun gıda güvenliğini
ulaşıncaya kadar arada maslak adı verilen dinlenme odaları koruyarak müşterilerimize
bulunuyor. Maslaklarda da aynı kontroller sağlanıyor. Fabrikadaki ulaşması temel önceliğimiz.
depoya girişte ve depo çıkışında tekrar kontroller yapılıyor. Do- Bu nedenle tüm süreçlerimiz
lum anında da her saat başı, her üründen tekrar numune alınıyor sürekli gözden geçiriliyor.
ve kontroller sürekli devam ediyor. Bal Kaynak Su’da kontroller Doğal kaynak suyunun yasal denetimlerinden sorumlu Sağlık Bakanlığı
sadece tesis içinde yapılmıyor. Sağlık Bakanlığı’na bağlı Halk yetkililerinin de övgüyle bahsettiği, teknolojik yatırımlarımızla ileri düzeyde
Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından da düzenli kontroller sağla- analizler yapabildiğimiz laboratuvarımızı daha da iyileştirmeye devam
nıyor. Ayrıca su tedarik edilen her ildeki Halk Sağlığı Müdürlüğü ediyoruz. Ayrıca gıda güvenliğine yönelik kalite belgelendirme çalışmalarımız
tarafından Pürsu'dan numuneler alınıyor ve kontrolleri yapılıyor. devam ediyor. Bu kapsamında IFS Global Market Uygunluk Sertifikası ve GC-
Bunun yanı sıra, tesise temin edilen ham maddeler de analiz sü- Ethical Conformity (GC-Etik Uygunluk) Sertifikası alındı.
reçlerinden geçiriliyor ve doluma uygunluk kontrol ediliyor.